Tips om ziekteverzuim te voorkomen

Een griepje overkomt iedereen wel eens. Met een paar dagen rust is uw werknemer er vaak wel weer bovenop. Moeilijker (én duurder) wordt het als uw werknemer langdurig ziek is. Daarom geven we u graag een aantal tips om uw personeel gezond en vitaal te houden!

Tip 1: Zorg voor een veilige werkomgeving.

Zorg dat in uw bakkerij veilig en gezond gewerkt kan worden. Kijk daarbij naar lichamelijke belasting, machineveiligheid en hitte.

Tip 2: Leef gezond, werk gezond!

Zet een schaal met vers fruit en/of groente in uw bakkerij waar uw werknemers van kunnen nemen. Of zorg dat uw werknemers kunnen wandelen of sporten tijdens hun pauze. Dat geeft energie!

Tip 3: Wees alert op signalen van stress.

Stress is een belangrijke oorzaak van langdurig verzuim. Is een werknemer vaak moe, prikkelbaar en klaagt hij of zij vaker dan anders? Vraag uw werknemer dan hoe het met hem of haar gaat en praat met elkaar over de werkdruk. Tip 4: Bied flexibiliteit waar dat kan. Werknemers die betrokken zijn bij het bepalen van hun werktijden, hebben vaak minder stress omdat zij dan werk en privé beter op elkaar af kunnen stemmen. En minder stress verkleint de kans op langdurig verzuim.

Vragen over uw verzekeringen? Wij staan voor u klaar. Bel ons gerust op (033) 247 5566.

Stel ons gerust uw vraag

Alarmcentrale motorrijtuigen
(+31) (0) 20 651 58 27

Alarmcentrale reisverzekeringen
(+31) (0) 20 651 56 12