Verzekeringen op elkaar afstemmen loont meer dan ooit

De inflatie blijft hoog en dat werkt op veel manieren door. Ook als het om de kosten van uw verzekeringen gaat. Naar verwachting zullen de premies van veel schadeverzekeringen in de komende tijd stijgen.

Verzekeringen particulier
Nieuws
Datum: 13-03-2023

Onder andere de autoverzekering zal duurder worden. Niet leuk, wel logisch. Want als de verzekeringsmaatschappij meer moet betalen aan het schadeherstelbedrijf dat uw auto uitdeukt en overspuit, moeten die kosten ergens worden verhaald.

Herbouwwaarde omhoog

Verder gaat de premie van opstalverzekeringen omhoog. Ook dat is niet verwonderlijk omdat de premie is gebaseerd op de herbouwwaarde van huizen. En die is in de laatste tijd omhoog gegaan vanwege de gestegen kosten van grondstoffen, arbeid en energie.

Vergrijzing

Het Centraal Planbureau (CPB) verwacht daarnaast dat zorgverzekeringen de komende jaren flink duurder worden. Nederland vergrijst steeds verder en ook in de zorg gaan de lonen omhoog. Die kostenstijging zal zich vertalen in een hogere zorgpremie.

Afstemmen

Door de premiestijgingen loont het meer dan ooit om uw (schade)verzekeringen goed op elkaar af te stemmen. Zo zorgt u ervoor dat u niet twee keer voor hetzelfde betaalt en – minstens zo belangrijk – loopt u geen risico op gaten in de dekking.

Lopen nog niet al uw schadeverzekeringen via ons kantoor? Neem dan even contact met ons op. Wij controleren graag voor u of uw verzekeringen goed bij elkaar aansluiten.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Alarmcentrale motorrijtuigen
(+31) (0) 20 651 58 27

Alarmcentrale reisverzekeringen
(+31) (0) 20 651 56 12