Leennormen persoonlijke lening aangepast

Zoals elk jaar heeft de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) eind juni de nieuwe leennormen voor het komende jaar vastgesteld. Consumenten die een persoonlijke lening willen afsluiten, hebben hier vanaf september mee te maken.

Eurobiljetten met een vergrootglas erboven
Nieuws
Datum: 31-08-2023

Om te voorkomen dat mensen in financiële problemen komen, onderzoekt de vereniging elk jaar hoeveel iemand verantwoord kan lenen. Daarbij kijkt ze niet alleen niet alleen naar inkomen en schulden, maar ook naar de kosten van wonen en levensonderhoud.

Strenger

Omdat die kosten in het afgelopen jaar flink zijn gestegen, worden ook de leennormen strenger. Dat betekent dat u op basis van hetzelfde inkomen minder kunt lenen. Maar omdat veel mensen meer loon en/of hogere toeslagen hebben gekregen, verwacht de VFN dat het effect daarvan in de praktijk zal meevallen.

Maatwerk

Of dat ook voor u het geval is, kunnen wij voor u berekenen. Neem daarom even contact met ons op als u overweegt om een lening af te sluiten. Mede omdat een persoonlijke lening bijna altijd maatwerk is. Wij onderzoeken graag voor u welke lening het beste past bij uw doelen. Heeft u een lopende lening die nog niet geheel is afgelost? Dan is het vaak interessant om de beide leningen samen te voegen.

Meer informatie

Wilt u hier meer over weten of heeft u een andere vraag over geld lenen? Als expert op het gebied van financieringen en andere geldzaken helpen we u met alle plezier. Neem dus gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Alarmcentrale motorrijtuigen
(+31) (0) 20 651 58 27

Alarmcentrale reisverzekeringen
(+31) (0) 20 651 56 12