Grote verschillen tussen autoverzekeringen in uitkering bij total loss

Er zijn vaak grote verschillen tussen de voorwaarden en dekkingen van autoverzekeringen. Dat geldt zeker als het gaat om de uitkering van allrisk autoverzekeringen wanneer uw (bijna) nieuwe auto na een ongeval total loss wordt verklaard.

Auto total loss op snelweg
Nieuws
Datum: 23-08-2023

Een allrisk- of volledig casco-autoverzekering dekt in principe ook alle schade aan uw eigen voertuig. Zelfs als deze door de bestuurder ervan is veroorzaakt. Bij total loss varieert de uitkering van de actuele nieuwwaarde van de auto tot de relatief lage dagwaarde.

Er zijn autoverzekeringen die al in het eerste verzekeringsjaar uitkeren op basis van de dagwaarde van uw nieuwe auto. Dat blijkt uit een recente publicatie van MoneyView. Voor het rapport vergeleek het onafhankelijk onderzoeksbureau de voorwaarden en uitkeringen van 42 allrisk autoverzekeringen.

Verschil van € 26.000

Daardoor ontstaan er enorme verschillen tussen de uitkeringen bij total loss, aldus de onderzoekers. Als voorbeeld noemen ze een auto uit 2021 met een actuele nieuwwaarde van ruim € 70.000. In het tweede verzekeringsjaar zijn er drie aanbieders die, in plaats van de actuele nieuwwaarde, een uitkering bieden op basis van de dagwaarde. Dat leidt in het tweede jaar al tot verschillen in uitkering die kunnen oplopen tot € 26.000!

In het derde verzekeringsjaar biedt nog 55% van de aanbieders een uitkering op basis van de actuele nieuwwaarde. Bij vijf verzekeringen is een prijsstijging van de auto tot maximaal 10% ten opzichte van het verzekerd bedrag meeverzekerd.

Vergelijken loont

Het onderzoek toont opnieuw aan dat het vergelijken van autoverzekeringen loont. Als specialist op het gebied van schadeverzekeringen helpen we u daar graag bij. Op basis van uw wensen ten aanzien van de uitkeringen én de hoogte van de premie zoeken we de producten die daar het beste bij passen, waarna u eenvoudig kunt kiezen.

Neem contact met ons op

Dat geldt natuurlijk niet alleen voor allrisk-verzekeringen, maar ook voor WA-autoverzekeringen en autoverzekeringen met een beperkte cascodekking. Wilt u daar meer over weten? Neem dan gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Alarmcentrale motorrijtuigen
(+31) (0) 20 651 58 27

Alarmcentrale reisverzekeringen
(+31) (0) 20 651 56 12