Aansprakelijkheidsverzekering: nuttig en niet duur

Veel Nederlandse huishoudens hebben een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (avp). Toch zijn er ook honderdduizenden die zo'n verzekering niet hebben. Terwijl een avp erg nuttig kan zijn en slechts enkele euro's per maand kost.

Concept familie verzekering
Nieuws
Datum: 13-02-2024

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Uw dochter kan zonder zijwieltjes fietsen, maar slingert nog zo dat ze de auto van de buren beschadigt. Uw zoon waant zich een profvoetballer, maar schiet toch een ruit aan diggelen. Op zo'n moment is het fijn als u kunt terugvallen op een verzekering.

Hele gezin

Een aansprakelijkheidsverzekering kunt u het beste voor het hele gezin afsluiten. Minderjarige kinderen kunnen namelijk zelf – deels – aansprakelijk zijn voor hun doen en laten. Meer hierover leest u op de website van de Rijksoverheid.

Huisdieren

Als eigenaar bent u aansprakelijk voor een schade die door uw huisdier is veroorzaakt. Zelfs als u er niet bij bent. Ook in dergelijke gevallen kunt u gebruik maken van uw avp. Dat geldt bij 'onschuldige' schades zoals een omgevallen vaas, maar bijvoorbeeld ook bij letsel als uw hond iemand ondersteboven heeft gelopen of gebeten.

Vriendendiensten

Stel dat u zelf schade veroorzaakt als u gaat klussen bij vrienden of iemand helpt verhuizen. Wettelijk gezien bent u dan niet aansprakelijk omdat het om een – onbetaalde – vriendendienst gaat. Maar gelukkig hebben veel verzekeraars een zogenaamde vriendendienstclausule opgenomen in hun voorwaarden, zodat u ook zo'n schade kunt claimen.

Medische kosten en invaliditeit

Een aansprakelijkheidsverzekering is dus raadzaam. Zeker als u aansprakelijk wordt gesteld voor medische kosten of blijvende invaliditeit. In die gevallen kan de schade oplopen tot honderdduizenden euro's. Al met een paar euro per maand dekt u dit risico af. Heeft u een verzekeringspakket? Dan krijgt u vaak ook nog een premiekorting.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit artikel of wilt u meer informatie over een aansprakelijkheidsverzekering? Neem dan gerust even contact met ons op.

Heeft u al een aansprakelijkheidsverzekering en komt er gezinsuitbreiding? Vergeet dit dan niet aan ons door te geven!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Alarmcentrale motorrijtuigen
(+31) (0) 20 651 58 27

Alarmcentrale reisverzekeringen
(+31) (0) 20 651 56 12