Corona en uw reisbestemming

De Nederlandse regering heeft de maatregelen om Corona in te dammen verscherpt. Ook zijn er steeds meer landen waarvoor een negatief reisadvies geldt. Maar wat als u binnenkort op reis gaat? Waarmee moet u dan rekening houden?

Nieuws
Datum: 26-02-2020

Helaas zijn er maar weinig verzekeraars die een negatief reisadvies als reden accepteren voor het annuleren van een reis. De reden voor annulering moet namelijk te maken hebben met iets wat u zelf is overkomen. Heeft u Corona, dan kunt u waarschijnlijk wel gebruik van maken van uw annuleringsverzekering.

Wat moet u doen?
Als u een reis heeft geboekt naar een land of gebied waarvoor een negatief reisadvies geldt, neem dan contact op met uw reisorganisatie. Wellicht kunt u de reis omboeken naar een andere bestemming of naar een ander tijdstip. Wat absoluut niet moet doen, is de reis zomaar annuleren. De kans is groot dat u dan uw geld kwijt bent.

Wat moet u niet doen?
Ga nooit op reis naar een bestemming waarvoor al een negatief reisadvies geldt. Mocht u ter plekke in quarantaine worden geplaatst, dan vergoedt uw reisverzekering de extra kosten niet. Bent u al op de bestemming als het negatieve reisadvies van kracht wordt, dan krijgt u die kosten wel vergoed.

Op reis voor uw werk
Als uw werkgever u naar een risicogebied wil sturen, mag u dit weigeren. Dat is in de wet geregeld. Accepteert uw werkgever de weigering niet en ontstaat er een conflict dat voor de rechter komt? Dan zal hij of zij moeten aantonen dat er geen sprake was van een onveilige situatie.

Verenigde Staten
Verder heeft President Trump gezegd dat veel Europeanen waaronder Nederlanders de komende dertig dagen niet welkom zijn in de VS. Heeft u al geboekt en kunt u nu niet op reis? Neem dan contact op met uw reisorganisatie om te kijken wat uw mogelijkheden zijn.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Alarmcentrale motorrijtuigen
(+31) (0) 20 651 58 27

Alarmcentrale reisverzekeringen
(+31) (0) 20 651 56 12

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.